Daftar Guru
 Bahasa Inggris
 - Dra. Endang Triningsih
 - F. Sunu Purwawarsita
 - M.A.S Anggororini, S.Pd
 - Mahmud Jamal
 - Suzana Endang Cahyani, S.Pd
 - Tri Raharjo, S.Pd
 - Wirastuti S.Pd M.Acc
 Bimbingan Konseling
 - Dra. Niken Susilowati
 Biologi (SMA)
 Fisika (SMA)
 - Ichwan Aryono, S.Pd
 - Winarso, S.Pd
 IPA (SMP)
 - Arif Ichwantoro
 - Herman Mursito, S.Pd
 - Retno Yosiani Tanjungsari
 Kimia (SMA)
 Matematika
 - B. Bremaniwati , S.Pd
 - Dra. Ida Lydiati, MM
 - Dra. M. Nurin Azizah
 - Drs. Jumadi
 - Drs. Maman Surahman, S.Pd
 - Drs. Sudarsono, M.Ed
 - Murni Kusumawati, S.Pd
 - Ngatijan, S.Pd
 - Surahmanto, S.Pd
Media
Pelajaran
Kelas
Login Admin
User        :
Password :

Visitor
Jumlah Pengunjung
11352641

Jumlah Kunjungan
11867369

Pengunjung saat ini
1
Halaman Arsip Pertanyaan
Setiap jawaban yang ada disini adalah jawaban yang beberapa diantaranya adalah sekedar contoh, tidak mengikat secara hukum atau ketentuan yang berlaku. Hak cipta tidak ada pada pengelola.


500 Data founds
Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : adni acil firdausi
Pertanyaan : howdy, bapak / ibu saya minta tolong dong kasih contoh kalimat percakapan  expresi gratitude formal - informal (casual)  . saya minta tolong segera kalo bisa . trimakasih banyak semoga berguna juga untuk yang lain
Penjawab : Tri Raharjo, S.Pd dan
Jawaban :

Here are some common phrases used to express your appreciation or gratitude.

  • Thanks (This is rather informal)
  • Thank you.
  • I appreciate it. (Common yet somewhat formal expression)
  • Thanks for your help.
  • Thanks for your time.
  • Thanks for your assistance.
  • Thanks for the lunch / drinks.
  • Thanks for a great weekend.
  • Thanks for the nice gift.
  • I appreciate your kindness.
  • Thanks for the trip.
  • Thanks for your advice / recommendation.


Read more:

 

Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : Cintia dwi cahyani
Pertanyaan : Pak/Ibu tolong buatkan saya dialog yang terdapat giving compliments beserta response minimal 10 percakapan?
Penjawab : Suzana Endang Cahyani, S.Pd dan
Jawaban :

Functions of Compliments

In American English we use compliments for a variety of reasons:

  • To express admiration or approval of someone’s work/appearance/taste To establish/confirm/maintain solidarity
  • To replace greetings/gratitude/apologies/congratulations
  • To soften face-threatening acts such as apologies, requests and criticism
  • To open and sustain conversation (conversation strategy)
  • To reinforce desired behavior

A great majority of compliments are addressed to people of similar age and status to the compliment giver .

Acceptance responses occur only about a third of the time. In American English, two thirds of the time respondents to compliments do something other than to accept them

Complimenting and Responding to Compliments

1. Compliments on successes

Sample phrases (from formal to informal)

A: I would like to compliment you on your recent achievement.
B: Thank you for saying so, but it was the work of the whole team.

A: The essay you wrote was superb. I'd like to use it as a model for other students.
B: Thank you. I'd be so honored.

2. Compliments on possessions

Sample phrases (from formal to informal)

A: That's a nice T-shirt you're wearing.
B: I appreciate the compliment. It was a birthday present from one of my classmates.

A: Your new car looks terrific.
B: Thank you. It's very economical.

3. Compliments on appearance

Sample phrases (from formal to informal)

A: I think your new hairstyle is lovely.
B: That's nice of you to say so. I love yours, too.

A: I really like your blue eyes. They make you look like a movie star.
B: Thank you. That's a nice compliment.

4. Compliments on skills

Sample phrases (from formal to informal)

A: I've never heard any singer perform that song so beautifully.
B: Thank you. It's really nice to hear that from someone with your experience.

A: The chicken was delicious.
B: Thanks. I'm glad you enjoyed it.

 

I suggest you to try writing a dialog by yourself. If you find difficulties, please send more questions to us.
Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : alif
Pertanyaan : assalamualaikum wr.wb bu/pak tolong dong cantumkan urutan narrative the necklace di buku look ahead klas 10 ,wassalamualaikum wr.wb trimaksih
Penjawab : Tri Raharjo, S.Pd dan
Jawaban :

silakan klik

selamat belajar

Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : tuti alawiyah
Pertanyaan : bagaimana contoh expression of complimenting dalam acara wisuda
Penjawab : Tri Raharjo, S.Pd dan
Jawaban :

Nabila : Hi, Sari! How are things?

Sari : Fine, and you?

Nabila : I’m feeling great today. How was your weekend at the beach?

Sari : Terrific! We had a lovely time there. You should go there.

Nabila : Really? Hey, what a beautiful blouse you are wearing, it matches your skirt.

Sari : Thanks. My mother gave it to me on my birthday.

Nabila : Wow! That’s wonderful. Oh, Sari, I almost forget. Can I ask you something?

Sari : Oh, sure. What’s up?

Nabila : Have you finished typing the annual report we made last week?

Sari : Yes, mean this?

Nabila : Yeah, Hmmm, I think this report is excellent. Thanks a lot Sari. You did a great job. Now I have to give it to the director immediately.

Sari : OK. You’d better hurry. He may be waiting for it.

Nabila : Well, he probably is. Thanks again, Sari. Have a nice day!

 

Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : fadlul syawal
Pertanyaan :

tolong dong mas/buk,buatkan saya sebuah kalimat yang menggunakan 10 past perfect dan 10 simple past

 

ditunggu ya mas/buk

thank's 

Penjawab : Tri Raharjo, S.Pd dan
Jawaban :

PAST Perfect Tense adalah bentuk lampau (Past) dari Present Perfect Tense itu, makanya disebut Past Perfect Tense, sama-sama Perfectnya! Jelas ya? Kalau Present Perfect Tense menggunakan rumus S + Have/has + V3 maka Past Perfect Tense menggunakan bentuk lampau dari Has/has yaitu “HAD”.

Rumus Past Perfect Tense

Positif: S + had + V3

Negatif: S + had + not + V3

Tanya: Had + S + V3

Past Perfect Tense sering digunakan dengan menggunakan kalimat lain yang berbentuk lampau (Past Tense) yang dihubungan dengan kata sambung seperti When (ketika), After (setelah) untuk menekankan bahwa Perfectnya (Sudahnya) itu adalah di masa lampau.

Tenses Past Perfect Tense ini jarang loh digunakan, tetapi tentu saja ada baiknya Anda memahinya dengan seksama. Jangan dianggap enteng!, suatu saat Anda akan perlu menggunakannya, hehe..

Contoh kejadiannya seperti ini:
“Kemarin Dia berangkat ke rumahku pagi-pagi bener, tetapi waktu ia sampai eh saya SUDAH pergi”. Tuh, lihatlah SUDAH perginya itu kan Perfect. Anda ingat pelajaran tentang Present Perfect Tense bahwa SUDAH itu adalah ciri-cirinya. Hanya saja SUDAH nya itu adalah kemarin (lampau). Itulah mengapa dalam kejadian ini kita menggunakan Past Perfect Tense.

Contoh kalimatnya:
-I had gone When He arrived at my home

“I had gone” adalah Past Perfect Tense, dengan subjectnya adalah I. Lihat ada “had” nya, dan kata kerja bentuk ketiganya (V3) adalah gone. Sesuai rumusnya S + had + V3. Kalimat pembandingnya adalah bentuk past tense: “When He arrived at my home”.

Contoh kalimat lainnya:
I had written 3 articles when you visited my blog for the first time.

Jadi Past Perfect Tense adalah tentang “Sudah, masa lalu”. Present Perfect Tense tentang “Sudah, kini”. Rumusnya mirip, karena sama-sama Perfect. Setiap Perfect pasti pakai kata kerja bentuk ke-3 baik itu pada Kata Kerja utamanya atau pada kata kerja bantu-nya.

Contoh kalimat lain dalam Past Perfect Tense:
-I had studied hard but I didn’t make good result in the exam.
-You had told me twice before I understood.
-Coba buat kalimat Anda paling tidak 3 biji, ayoo..

Past Perfect Tense Dalam Kalimat Negatif

Gampang saja, tinggal tambah NO setelah HAD. Contoh berikut telah disederhanakan:
-I had not studied hard, so I didn’t make good result
-You had not told me that, that’s why I didn’t understand

Perhatikan kalimat past tense di belakangnya sengaja saya ubah agar mengandung arti yang masuk akal saja. Jika tidak diganti kan menjadi aneh itu kalimat. Betul?

Past Perfect Tense Dalam Kalimat Tanya

Tinggal dibalik, Had nya di depan.
Rumusnya kan: Had + S + V3

-Had You studied hard bla bla bla?
-Had You told me …?
-Silahkan buat sendiri contoh Anda.

Saya yakin dengan pemahaman yang cukup tentang Present Perfect Tense maka Anda pun akan lebih mudah memahami Past Perfect Tense ini.

He had cleaned the house Dia telah membersihkan rumah The sun had risen before I awoke Matahari telah terbit sebelum saya terbangun The rain had stopped when I left Hujan telah reda ketika saya pergi John said he had seen a ghost John berkata dia telah melihat hantu Bob said he had met Mr Robin Bob berkata dia telah bertemu Tuan Robin Bill said he had written a poem Bill berkata dia telah menulis sajak When I had finished the book, I put it down Ketika saya sudah selesai membaca buku itu, saya menaruhnya When we entered the cinema, the film had already started Ketika kami masuk gedung bioskop itu, filmnya sudah mulai When Thomas entered the room, the meeting had already started Ketika Thomas memasuki ruangan, rapat sudah dimulai They reached the village before we had returned Mereka mencapai desa itu sebelum kami kembali Jack had combed his hair when he came to breakfast Jack telah menyisir rambutnya ketika dia muncul untuk makan pagi I thought you had finished your homework Saya pikir kamu telah menyelesaikan PR-mu If Tom had plyed better,he would have won the match Jika Tom telah bermain lebih bagus, dia akan bisa memenangkan pertandingan itu If anything had happened, john would have telephoned Jika telah terjadi sesuatu, john akan menelpon If Janed had taken a taxi last night, she needn’t have got wet Jika Janed naik taksi tadi malam, dia tidak harus basah kehujanan I wish I had bought the car Seandainya saja aku telah membeli mobil itu She wished she had taken her umbrella Seandainya saja dia telah membawa payung itu Unhappy people sometimes wish that they had never been born Orang-orang yang menderita kadang-kadang berharap bahwa mereka tak pernah dilahirkan


Sumber:

 

Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : Nur
Pertanyaan : Mau minta tolong buatin percakapan tentang complimenting dan congratulations
Penjawab : Tri Raharjo, S.Pd dan
Jawaban :

Text 1

Nabila : Hi, Sari! How are things?

Sari : Fine, and you?

Nabila : I’m feeling great today. How was your weekend at the beach?

Sari : Terrific! We had a lovely time there. You should go there.

Nabila : Really? Hey, what a beautiful blouse you are wearing, it matches your skirt.

Sari : Thanks. My mother gave it to me on my birthday.

Nabila : Wow! That’s wonderful. Oh, Sari, I almost forget. Can I ask you something?

Sari : Oh, sure. What’s up?

Nabila : Have you finished typing the annual report we made last week?

Sari : Yes, mean this?

Nabila : Yeah, Hmmm, I think this report is excellent. Thanks a lot Sari. You did a great job. Now I have to give it to the director immediately.

Sari : OK. You’d better hurry. He may be waiting for it.

Nabila : Well, he probably is. Thanks again, Sari. Have a nice day!

 Sumber; mystar.com

Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : esa haerunisa
Pertanyaan : tolong kasih contoh dialog showing appraisal, congratulation, sama graduate/thanking ya. besok dikumpulkan. makasih
Penjawab : Tri Raharjo, S.Pd dan
Jawaban :

Text 1

Nabila : Hi, Sari! How are things?

Sari : Fine, and you?

Nabila : I’m feeling great today. How was your weekend at the beach?

Sari : Terrific! We had a lovely time there. You should go there.

Nabila : Really? Hey, what a beautiful blouse you are wearing, it matches your skirt.

Sari : Thanks. My mother gave it to me on my birthday.

Nabila : Wow! That’s wonderful. Oh, Sari, I almost forget. Can I ask you something?

Sari : Oh, sure. What’s up?

Nabila : Have you finished typing the annual report we made last week?

Sari : Yes, mean this?

Nabila : Yeah, Hmmm, I think this report is excellent. Thanks a lot Sari. You did a great job. Now I have to give it to the director immediately.

Sari : OK. You’d better hurry. He may be waiting for it.

Nabila : Well, he probably is. Thanks again, Sari. Have a nice day!

 

Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : putri rahmadhona
Pertanyaan :

apa pengertian dari expressing command dan tolong berikan contoh soalnya

 

secepatnya yaa .. makasih :)

Penjawab : Tri Raharjo, S.Pd dan
Jawaban :

A. Practice the dialogue, to ask someone to do something.
Ardi : It’s hot here. Isn’t it?
Banu : Yes, it is. I think it will help if we open a window.
Ardi : That’s right. Will you open it, please?
Banu : Yes, certainly.
{a minutes later}
Ardi : Well, it’s ok now.
Banu : What about using the fan?
Ardi : That’s a good idea. It will be more comfortable. Would you switch it on?
Banu : All right. I’ll try.
Ardi : Does it work?
Banu : Yes, it cooler now.

Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : donna
Pertanyaan : apa pengertian dari expressing command dan berikan contoh soalnya
Penjawab : Tri Raharjo, S.Pd dan
Jawaban :

A. Practice the dialogue, to ask someone to do something.
Ardi : It’s hot here. Isn’t it?
Banu : Yes, it is. I think it will help if we open a window.
Ardi : That’s right. Will you open it, please?
Banu : Yes, certainly.
{a minutes later}
Ardi : Well, it’s ok now.
Banu : What about using the fan?
Ardi : That’s a good idea. It will be more comfortable. Would you switch it on?
Banu : All right. I’ll try.
Ardi : Does it work?
Banu : Yes, it cooler now.

Media : Website
Pelajaran : Bahasa Inggris
Kelas : 10
Penanya : dhan
Pertanyaan : maz tolong buatkan 100 kalimat dari bangun tidur sampai tidur lagi menggunakan simpel present tense
Penjawab : Tri Raharjo, S.Pd dan
Jawaban :

ini  tidak ada seratus kalimat. silakan di tambah sendiri. selamat belajar

Rahman, my roommate, and I had a great weekend. Last Saturday we got up early and had a big breakfast. Then we took the bus to go downtown and went to an art museum. The museum opened at nine o’clock and we stayed there all morning.
We saw some beautiful paintings. We had a guide who explained everything to us. I liked all the art, but Ryan didn’t like the modern art very much. I bought copies of two paintings. I’m going to put them on the wall of my bedroom.
At one o’clock, we were hungry so we had lunch at the museum cafeteria. After lunch, we took a walk in the park near the museum. We went home at five o’clock. We were very tired, but we had a good time. On Sunday we stayed home and studie

Page 3 of 50 Pages
<<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >>

abi is agusbudi | Tanya Komputer